Adviseren

ONZE DIENSTEN BINNEN ADVISEREN

Cursussen

U bevind zich hier:
Kabu

CURSUSSEN

“Stilstand is achteruitgang”

De bouwsector is aan verandering onderhevig. Nieuwe ontwikkelingen, tools, contractvormen en veranderende wetgeving maken het belangrijk om op de hoogte te zijn én te blijven van de laatste ontwikkelingen in de sector. Of u nu opdrachtgever, opdrachtnemer of leverancier bent, van iedereen wordt verwacht dat hij aan de laatste regels voldoet. Kabu is altijd op de hoogte van het laatste nieuws, en deelt deze kennis in een compacte cursus op maat.

Vanuit Kabu bieden we onder andere de volgende cursussen aan:
• Bouwrecht
• Opfriscursus UAV
• UAV-gc

In onze cursussen op maat nemen we u en uw medewerkers bijvoorbeeld mee in de vernieuwingen binnen de UAV en de interpretatie ervan op projectniveau. Ook vergelijken we de huidige UAV met UAV-gc en komen de laatste veranderingen met betrekking tot alle wetgeving en aanbestedingsregels aan de orde. Uiteraard zoomen we ook in op specifieke onderwerpen die spelen binnen uw organisatie.


NEEM NU CONTACT OP

Begrotingen

U bevind zich hier:
Kabu

BEGROTINGEN / RAMINGEN

“Wensen die matchen met het beschikbare budget”

Ieder project begint met een idee en een lijstje met wensen. Al snel overschaduwt het budget die wensen; we leven tenslotte in een tijd waarin niet alles zomaar mogelijk is. Toch kunnen wensen en budget prima samenkomen, zodat er geen concessies gedaan hoeven worden. Daar zorgen onze kostendeskundigen wel voor!

Onze aanpak:
• Allereerst gaan we met u om tafel: wat zijn uw wensen, hoe ziet het budget eruit, waar liggen mogelijkheden, waar de beperkingen?
• We rekenen alle opties door, en toetsen of het ontwerp past binnen het budget, zodat we bij kunnen sturen waar nodig en u als opdrachtgever vervolgens de juiste keuze kunt maken;
• Tijdens het ontwerpproces houdt onze kostendeskundige de financiën nauwkeurig bij, calculeren andere opties en stellen de benodigde begrotingen op.
• Waar mogelijk grijpt hij financiële kansen, zodat u geld bespaard of een budgetoverschrijding voorkomt.

De investering in onze kostendeskundige verdient u terug in de realisatie van uw project. Deze investering leidt namelijk tot besparingen, en uiteindelijk tot een betere kwaliteit binnen uw budget!


NEEM NU CONTACT OP

Opnamen bestaand werk

U bevind zich hier:
Kabu

OPNAMEN BESTAAND WERK

“Onafhankelijke meting geeft inzicht in huidige staat”

Gebouwen hebben onderhoud nodig, dat weet iedereen. Wat zijn slimme keuzes binnen uw budget? Laat Kabu een opname doen! Wij zijn inzetbaar voor onder andere kwaliteitsopnames, bouwkundige opnames en koude- en warme opnames voor corporaties.

Wij pakken opnames als volgt aan:
• Wij controleren de conditie van uw pand op basis een vooraf opgestelde en afgestemde checklist. Zo weet u zeker dat u antwoord krijgt op al uw vragen;
• We leggen al onze bevindingen vast in een rapportage; voorzien van foto’s ter ondersteuning.
• De rapportage kunt u weer inzetten voor onderhoud of renovatie van uw pand.

U neemt het zekere voor onzekere door een onafhankelijke opname te laten verrichten. U wilt toch geen verrassingen achteraf?


NEEM NU CONTACT OP

Bouwfysische rapportage

U bevind zich hier:
Kabu

BOUWFYSISCHE RAPPORTAGE

“Niets zo vervelend als een nagalm”

Is het ontwerp voor uw nieuwe pand zo goed als klaar, en wilt u weten hoe de akoestiek in dat nieuwe pand straks is? De experts waar Kabu intensief mee samenwerkt onderwerpen uw project aan een akoestisch onderzoek, inclusief uitgebreide rapportage. Wij bieden onder andere onderzoek aan naar de geluidwering, akoestiek en nagalm. Bent u niet tevreden over de uitkomsten van het onderzoek? Wij denken graag met u mee over verbetermogelijkheden!

De akoestiek toetsen wij als volgt:
• We analyseren het ontwerp op het onderdeel akoestiek, waaronder de akoestiek in de verschillende ruimtes, maar bijvoorbeeld ook de geluidbelasting op de gevels;
• U ontvangt van ons een adviesrapport met de te nemen maatregelen en verbetermogelijkheden op detailniveau;
• Deze maatregelen voert u door in het ontwerp en dient u in bij de vergunningsaanvraag.

Kabu toetst de akoestiek van de verschillende ruimtes, en stemt de maatregelen af op het type ruimte en de gebruiker ervan. Iedere ruimte is anders, en voor iedere ruimte zijn de wensen anders. Maar uiteindelijk draait het om comfort!


NEEM NU CONTACT OP

Toetsing van de brandpreventie

U bevind zich hier:
Kabu

BRANDPREVENTIE TOETSING

“Effectief reduceren van risico’s op het gebied van brandveiligheid”

Misschien wel één van de belangrijkste eisen aan een pand is de brandpreventie. Niet voor niets bestaan er vele regels over waaraan een pand moet voldoen. Ook u wilt uiteraard zo min mogelijk risico’s op dit gebied; vanwege de aansprakelijkheid, maar ook voor uzelf. Laat Kabu daarom een toets uitvoeren op de brandpreventieregels. Wij werken daarvoor samen met enkele experts op dit gebied.

Brandpreventie toetsen wij als volgt:
• We analyseren het ontwerp op het onderdeel brandveiligheid;
• En toetsen uw ontwerp op het bouwbesluit, onder andere op zaken als brandoverslag, vluchtroutes, vuurbelasting etc.;
• Aanvullend kunnen we ook toetsen op doorstroom- en opvangcapaciteit, CFD-berekeningen, RWA-berekeningen en beheersbaarheid van brand;
• U ontvangt van ons een adviesrapport met de te nemen maatregelen op detailniveau;
• Deze maatregelen voert u door in het ontwerp en dient u in bij de vergunningsaanvraag.

Ook hier geldt: voorkomen is beter dan genezen. Zorg dus dat uw brandpreventiemaatregelen in orde zijn!


NEEM NU CONTACT OP

Toetsing van de milieuprestatie

U bevind zich hier:
Kabu

MILIEUPRESTATIE TOETSING

“Groene rekeninstrumenten: denken aan de toekomst”

Toetsing van de milieuprestatie voor uw bouwproject is onderdeel van het bouwbesluit. Het milieu wordt belangrijker, en daarmee ook de keuze van materialen. Kabu toetst uw ontwerp aan het bouwbesluit, zodat u zeker weet dat uw ontwerp voldoet aan de minimale milieuprestatie. Daarbij geven wij ook advies, zodat u een milieubewuste, verantwoorde keuze kunt maken.

Deze toets pakken we als volgt aan:
• Op basis van de ontwerptekeningen stellen wij een offerte op;
• Vervolgens voeren wij een toets op maat uit op de milieuprestatie: gebouwkenmerken, milieueffecten etc.;
• Onze bevindingen leggen we vast in een milieuprofiel;
• Concluderend stellen wij een ‘schaduwprijs’ op: welke (fictieve) kosten moeten worden gemaakt om de milieueffecten ongedaan te maken?

Tip! Sinds een paar jaar is een milieuprestatieberekening verplichting bij elke omgevingsaanvraag!


NEEM NU CONTACT OP

Toetsing van het Bouwbesluit

U bevind zich hier:
Kabu

BOUWBESLUIT TOETSING

“Zekerheid dat uw project aan de eisen voldoet”

Niets is zo vervelend als er achter komen dat zaken niet volgens het bouwbesluit ontworpen zijn. Daarom toetst Kabu uw Voorlopig Ontwerp aan het bouwbesluit en adviseren we u hoe u – voor de realisatie start – kunt zorgen dat echt alle punten aan het bouwbesluit , als wettelijk minimum, voldoen.

Deze toets pakken we als volgt aan:
• Op basis van de ontwerptekeningen stellen wij een offerte op;
• Vervolgens voeren wij een toets op maat uit op het bouwbesluit, onder andere op het gebied van gebruikersoppervlak, toegankelijkheid, daglicht, milieuprestatie, ventilatie, natte ruimten etc.;
• Onze bevindingen leggen we vast in een onderbouwend rapport, vergezeld met een tekening (gebaseerd op uw DWG/DXF-bestand).

Kortom: laat uw plannen toetsen, en u voorkomt onnodige verrassingen waar u niet op zit te wachten!


NEEM NU CONTACT OP

Energieprestatie

U bevind zich hier:

 

Kabu

ENERGIEPRESTATIE (BENG)

”De ideale combinatie tussen duurzame en comfortabele oplossingen”

Energieprestatieberekeningen volgens de NTA8800 (BENG), voor woningbouw: Kabu stelt ze op. De gebruiker of bewoner staat hierin centraal. Een energieprestatieberekening is meer dan de uitkomst. Wij verzorgen uitgebreide berekeningen, inclusief onderbouwing, waarbij we zoeken naar de ideale combinatie tussen duurzaam, energiezuinig en comfortabel. Daarin zetten we net een stapje extra, zodat we zeker tot het beste berekeningsresultaat komen.

Onze aanpak:
• Als opdrachtgever geeft u uw voorkeuren met betrekking tot de installaties aan middels een checklist;
• Wij voeren alle informatie nauwkeurig in, en voeren diverse berekeningen uit, zodat installaties beperkt kunnen worden én afgestemd zijn op de wensen van de eindgebruiker;
• In overleg met de fabrikanten stellen we de juiste installatie- en conceptcapaciteiten vast, zodat u als opdrachtgever inzicht krijgt in de mogelijkheden;
• Samen bepalen we de definitieve variant;
• Wij ronden alle berekeningen af en brengen een rapport uit.

Veiligheid & Gezondheid

U bevind zich hier:
Kabu

VEILIGHEID & GEZONDHEID

“Voorkomen beter dan genezen”

Als opdrachtgever, maar ook als opdrachtnemer, wilt uer alles aan doen om de veiligheid en gezondheid op uw bouwproject te waarborgen. U wilt tenslotte niet dat één van uw medewerkers iets overkomt! Dat begint met een V&G-plan en een risico-inventarisatie en evaluatie (RI&E) van de ARBO-risico’s; waarin alle afspraken over veiligheid en gezondheid zijn vastgelegd. Zijn de afspraken duidelijk? Dan maakt dat de uitvoering van het plan een stuk gemakkelijker!
Veilig ontwerpen, veilig bouwen en veilig onderhouden

Wij stellen uw V&G-plan als volgt op:
• We inventariseren de risico’s, waarin we kijken naar tekeningen, ontwerp, bouwmethodes, inzet van materieel en materiaal etc.;
• Aan alle risico’s hangen we beheersmaatregelen: praktische en uitvoerbare oplossingen;
• De maatregelen stemmen we af met de opdrachtgever en de V&G-coördinator op de bouwplaats;
• We passen het conceptplan aan en stellen met elkaar het definitieve plan vast;
• Vervolgens stellen we het plan tussentijds bij als de werkzaamheden wijzigen.

In het ontwerp moet de architect al rekening houden met hoe uw pand veilig gebouwd, gebruikt en onderhouden kan worden. Het resultaat daarvan ziet u terug in ons gedegen V&G-plan.


NEEM NU CONTACT OP
logo-groot-5b28fe03 Adviseren | Kabu | Een heldere focus op resultaat

Bent u op zoek naar hulp of ondersteuning op het gebied van specificeren, aanbesteden en contracteren in de bouwsector? Bij Kabu bent u aan het goede adres! Kabu is een gespecialiseerd adviesbureau, dat sinds 1990 actief is in de bouwbranche. Onze kennis, ervaring en efficiency zetten wij - gecombineerd met een uitgebreid dienstenpakket – in om zowel publieke als private klanten optimaal van dienst te zijn. Daarbij maakt het niet uit of u opdrachtgever, architect, aannemer of fabrikant bent!

Contact

  • Kabu B.V.

  • Armstrongstraat 1
  • 5081 GJ, Hilvarenbeek
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright ©  kabu.nl |
Website gerealiseerd door:
 Van Laarhoven Websites