Adviseren

ONZE DIENSTEN BINNEN ADVISEREN

Bouwfysische Rapportage

U bevind zich hier:
Kabu

BOUWFYSISCHE RAPPORTAGE

“Niets zo vervelend als een nagalm”

Is het ontwerp voor uw nieuwe pand zo goed als klaar, en wilt u weten hoe de akoestiek in dat nieuwe pand straks is? De experts waar Kabu intensief mee samenwerkt onderwerpen uw project aan een akoestisch onderzoek, inclusief uitgebreide rapportage. Wij bieden onder andere onderzoek aan naar de geluidwering, akoestiek en nagalm. Bent u niet tevreden over de uitkomsten van het onderzoek? Wij denken graag met u mee over verbetermogelijkheden!

De akoestiek toetsen wij als volgt:
• We analyseren het ontwerp op het onderdeel akoestiek, waaronder de akoestiek in de verschillende ruimtes, maar bijvoorbeeld ook de geluidbelasting op de gevels;
• U ontvangt van ons een adviesrapport met de te nemen maatregelen en verbetermogelijkheden op detailniveau;
• Deze maatregelen voert u door in het ontwerp en dient u in bij de vergunningsaanvraag.

Kabu toetst de akoestiek van de verschillende ruimtes, en stemt de maatregelen af op het type ruimte en de gebruiker ervan. Iedere ruimte is anders, en voor iedere ruimte zijn de wensen anders. Maar uiteindelijk draait het om comfort!


NEEM NU CONTACT OP

Brandpreventie Toetsing

U bevind zich hier:
Kabu

BRANDPREVENTIE TOETSING

“Effectief reduceren van risico’s op het gebied van brandveiligheid”

Misschien wel één van de belangrijkste eisen aan een pand is de brandpreventie. Niet voor niets bestaan er vele regels over waaraan een pand moet voldoen. Ook u wilt uiteraard zo min mogelijk risico’s op dit gebied; vanwege de aansprakelijkheid, maar ook voor uzelf. Laat Kabu daarom een toets uitvoeren op de brandpreventieregels. Wij werken daarvoor samen met enkele experts op dit gebied.

Brandpreventie toetsen wij als volgt:
• We analyseren het ontwerp op het onderdeel brandveiligheid;
• En toetsen uw ontwerp op het bouwbesluit, onder andere op zaken als brandoverslag, vluchtroutes, vuurbelasting etc.;
• Aanvullend kunnen we ook toetsen op doorstroom- en opvangcapaciteit, CFD-berekeningen, RWA-berekeningen en beheersbaarheid van brand;
• U ontvangt van ons een adviesrapport met de te nemen maatregelen op detailniveau;
• Deze maatregelen voert u door in het ontwerp en dient u in bij de vergunningsaanvraag.

Ook hier geldt: voorkomen is beter dan genezen. Zorg dus dat uw brandpreventiemaatregelen in orde zijn!


NEEM NU CONTACT OP

Milieuprestatie Toetsing

U bevind zich hier:
Kabu

MILIEUPRESTATIE TOETSING

“Groene rekeninstrumenten: denken aan de toekomst”

Toetsing van de milieuprestatie voor uw bouwproject is onderdeel van het bouwbesluit. Het milieu wordt belangrijker, en daarmee ook de keuze van materialen. Kabu toetst uw ontwerp aan het bouwbesluit, zodat u zeker weet dat uw ontwerp voldoet aan de minimale milieuprestatie. Daarbij geven wij ook advies, zodat u een milieubewuste, verantwoorde keuze kunt maken.

Deze toets pakken we als volgt aan:
• Op basis van de ontwerptekeningen stellen wij een offerte op;
• Vervolgens voeren wij een toets op maat uit op de milieuprestatie: gebouwkenmerken, milieueffecten etc.;
• Onze bevindingen leggen we vast in een milieuprofiel;
• Concluderend stellen wij een ‘schaduwprijs’ op: welke (fictieve) kosten moeten worden gemaakt om de milieueffecten ongedaan te maken?

Tip! Sinds een paar jaar is een milieuprestatieberekening verplichting bij elke omgevingsaanvraag!


NEEM NU CONTACT OP

Bouwbesluit toetsing

U bevind zich hier:
Kabu

BOUWBESLUIT TOETSING

“Zekerheid dat uw project aan de eisen voldoet”

Niets is zo vervelend als er achter komen dat zaken niet volgens het bouwbesluit ontworpen zijn. Daarom toetst Kabu uw Voorlopig Ontwerp aan het bouwbesluit en adviseren we u hoe u – voor de realisatie start – kunt zorgen dat echt alle punten aan het bouwbesluit , als wettelijk minimum, voldoen.

Deze toets pakken we als volgt aan:
• Op basis van de ontwerptekeningen stellen wij een offerte op;
• Vervolgens voeren wij een toets op maat uit op het bouwbesluit, onder andere op het gebied van gebruikersoppervlak, toegankelijkheid, daglicht, milieuprestatie, ventilatie, natte ruimten etc.;
• Onze bevindingen leggen we vast in een onderbouwend rapport, vergezeld met een tekening (gebaseerd op uw DWG/DXF-bestand).

Kortom: laat uw plannen toetsen, en u voorkomt onnodige verrassingen waar u niet op zit te wachten!


NEEM NU CONTACT OP

Energieprestatie

U bevind zich hier:
Kabu

ENERGIEPRESTATIE

”De ideale combinatie tussen duurzame en comfortabele oplossingen”

Energieprestatieberekeningen volgens de NEN7120, voor zowel woning- als utiliteitsbouw: Kabu stelt ze op. De gebruiker of bewoner staat hierin centraal. Een energieprestatieberekening is meer dan de uitkomst. Wij verzorgen uitgebreide berekeningen (in plaats van forfaitair), inclusief onderbouwing, waarbij we zoeken naar de ideale combinatie tussen duurzaam, energiezuinig en comfortabel. Daarin zetten we net een stapje extra, zodat we zeker tot het beste berekeningsresultaat komen.

Onze aanpak:
• Als opdrachtgever geeft u uw voorkeuren met betrekking tot de installaties aan middels een checklist;
• Wij voeren alle informatie nauwkeurig in, en voeren diverse berekeningen uit, zodat installaties beperkt kunnen worden én afgestemd zijn op de wensen van de eindgebruiker;
• In overleg met de fabrikanten stellen we de juiste installatie- en conceptcapaciteiten vast, zodat u als opdrachtgever inzicht krijgt in de mogelijkheden;
• Samen bepalen we de definitieve variant;
• Wij ronden alle berekeningen af en brengen een rapport uit.

Kabu adviseert over en voorziet in energieprestatieberekeningen op basis van de laatste bouwbesluiteisen, nul-op-de-meter en een prestatiegarantie. Een energieprestatieberekening: toekomstbestendig én waardevast!


NEEM NU CONTACT OP

Veiligheid & Gezondheid

U bevind zich hier:
Kabu

VEILIGHEID & GEZONDHEID

“Voorkomen beter dan genezen”

Als opdrachtgever, maar ook als opdrachtnemer, wilt uer alles aan doen om de veiligheid en gezondheid op uw bouwproject te waarborgen. U wilt tenslotte niet dat één van uw medewerkers iets overkomt! Dat begint met een V&G-plan en een risico-inventarisatie en evaluatie (RI&E) van de ARBO-risico’s; waarin alle afspraken over veiligheid en gezondheid zijn vastgelegd. Zijn de afspraken duidelijk? Dan maakt dat de uitvoering van het plan een stuk gemakkelijker!
Veilig ontwerpen, veilig bouwen en veilig onderhouden

Wij stellen uw V&G-plan als volgt op:
• We inventariseren de risico’s, waarin we kijken naar tekeningen, ontwerp, bouwmethodes, inzet van materieel en materiaal etc.;
• Aan alle risico’s hangen we beheersmaatregelen: praktische en uitvoerbare oplossingen;
• De maatregelen stemmen we af met de opdrachtgever en de V&G-coördinator op de bouwplaats;
• We passen het conceptplan aan en stellen met elkaar het definitieve plan vast;
• Vervolgens stellen we het plan tussentijds bij als de werkzaamheden wijzigen.

In het ontwerp moet de architect al rekening houden met hoe uw pand veilig gebouwd, gebruikt en onderhouden kan worden. Het resultaat daarvan ziet u terug in ons gedegen V&G-plan.


NEEM NU CONTACT OP

Conceptontwikkeling

U bevind zich hier:
Kabu

Conceptontwikkeling

CONCEPTONTWIKKELING

“Een buitenkans die Kabu niet laat liggen”

Soms komen er kansen voorbij, die je als ondernemer niet wilt laten liggen. Ook al passen ze niet voor de volle honderd procent bij je businessplan. Als Kabu houden we ons bijvoorbeeld graag bezig met innovatieve concepten. Samen met aannemers, architecten, installateurs en fabrikanten zetten wij energie-neutrale woningen in de markt: het ‘nul-op-de-meter’-concept. We ontwikkelen en bouwen deze woningen, en verkopen deze woningen vervolgens aan de eindgebruiker.

Een voorbeeld van dergelijke woningen is het M30Next-concept. Kwalitatief goede woningen, met meer comfort. Dat extra comfort ontstaat door een sneller en beter georganiseerd proces. Daardoor ontstaat een hoge graad van efficiëntie en worden faalkosten tot een minimum beperkt

Het zijn interessante trajecten, waar we niet alleen mooie samenwerkingsverbanden aangaan, maar ook onze kennis kunnen delen en kunnen vertalen naar ons eigen project. Andersom krijgen we er ook heel veel andere kennis voor terug. En een enorme berg energie en enthousiasme; die we graag inzetten voor onze klanten!


DOWNLOAD FACTSHEET

Engineering

U bevind zich hier:
Kabu

ENGINEERING

“Een gedegen technische uitwerking zorgt voor een goede start van het project”

U heeft de aanbesteding gewonnen; en kunt een nieuw project aan uw portfolio toevoegen. Nu komen de vervolgstappen, waaronder het uitwerken van alle technische plannen, en het voorbereiden van het werk. Schakel gerust Kabu in om uw plannen technisch uit te werken en de juiste specificaties vast te stellen. Ook ondersteunen we uw werkvoorbereiders als dat nodig is.

Dat pakken wij zo aan:
• Samen met u nemen we het ontwerp, de planning en alle berekeningen van het project door, en bepalen we welke aspecten verder uitgewerkt dienen te worden;
• Vervolgens gaan we aan de slag: met een conceptvoorstel van alle technische specificaties;
• Het concept nemen we door met u, en passen we vervolgens aan.
• We verwerken alle opmerkingen uit in een uitgebreid adviesrapport, waarin u niet alles de beste opties terugleest, maar waarin u ook ook de onderbouwing vindt: berekeningen, uitwerkingen en specificaties.

Kortom: voor welk stuk engineering u ook bij ons aanklopt, onze experts weten raad met uw vraag. Ze komen altijd met de juiste oplossing, een oplossing die u en het project past!


NEEM NU CONTACT OP
logo-groot-5b28fe03 Adviseren | Kabu | Een heldere focus op resultaat

Bent u op zoek naar hulp of ondersteuning op het gebied van specificeren, aanbesteden en contracteren in de bouwsector? Bij Kabu bent u aan het goede adres! Kabu is een gespecialiseerd adviesbureau, dat sinds 1990 actief is in de bouwbranche. Onze kennis, ervaring en efficiency zetten wij - gecombineerd met een uitgebreid dienstenpakket – in om zowel publieke als private klanten optimaal van dienst te zijn. Daarbij maakt het niet uit of u opdrachtgever, architect, aannemer of fabrikant bent!

Contact

  • Kabu B.V.

  • Armstrongstraat 1
  • 5081 GJ, Hilvarenbeek
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright ©  kabu.nl |
Website gerealiseerd door:
 Van Laarhoven Websites